De Zwaluwte

Roel & Afke

Roel is als ecologisch hovenier en ZZP-er werkzaam in de landbouw & zorg, onderhoud en aanleg van tuinen, parken, boerenerven en boomgaarden. Hierin spelen hergebruik van aanwezige materialen en duurzame materialen een hoofdrol.
Evenals natuurvriendelijkheid en cultuurhistorische waarden, ruimte en mogelijkheden voor natuur en mens.
Zijn werkzaamheden bevatten ook aanplant en snoei van hoogstamboomgaarden, bosomvorming, bloemenweiden, waterafkoppeling, natuurvijvers, natuurlijke hagen, fruitbomen, wildakkers, vlindertuinen, buitenspeelplaatsen, moestuinen, vegetatiedaken en natuurbeheer. Kortom: natuurrijke buitenruimtes.
Een van zijn specialiteiten: historische fruitrassen. Zijn eigen collectie telt ca. 350 verschillende, veelal oude en zeldzame, rassen appels, peren, pruimen en vele soorten bessen, groenten en wildfruit.

 

Afke is haptonomisch fysiotherapeut en haptotherapeut. Zij heeft een praktijk aan huis. Daarnaast werkt zij in een groepspraktijk in Wehe den Hoorn.
"Ik vind het mooi om mensen aan hun lijf hun leven te laten ervaren. Met hen mee te mogen lopen hen te laten ervaren hoe het met hen is en daarmee te mogen zijn.
Zoals ik aan den lijve ervaar en heb ervaren wat voor invloed het leven, en alles wat we meemaken en meegemaakt hebben, heeft. Hoe verschillend een ieder daarmee omgaat en zo doe je het of gebeurt het. Maar ook hoe, onze houding, ons lijf, ons leven kan veranderen als het nieuwe ervaringen krijgt.
Ik realiseer me wat verbinding betekent en als we verbonden zijn met ons lijf dat ook zijn met het leven en alles wat daar bij hoort."
Haar specialiteiten: psychosomatiek / Haptonomie / zijn met wat er is en gebeurt.

 

 

 

 

 

 

Home
Verhalen
huis in de lente
Roel
Afke
Ezels